08/01/2017

Het nieuwjaarsconcert van de 3 Zwolse Lionsclubs stond op 8 januari in het teken van de jazz. Het muzikale gedeelte werd gevuld door ArtEZ Big Band, die 12 nummers ten gehore bracht.
Kijk voor een videoimpressie naar de Moonlight Serenade van Glenn Miller/Mitchell Parish en A String Of Pearls van Jerry Gray/Edy DeLange

Het optreden van de band werd afgewisseld door gezang van het ArtEZ Jazz & Pop Koor, dat 4 nummers ten gehore bracht.

Onderwijl tekende Gerard de Bruyne live enkele op de muziek gebaseerde tekeningen.

De opbrengst ging naar het goede doel:

€ 12.000 naar de Stichting Care4brittlebones voor wetenschappelijk onderzoek. In Zwolle is namelijk een expertisecentrum voor deze zeldzame aandoening.
€ 2.000 naar de Stichting Thomas A Kempis Zwolle, die een documentaire maakt over het leven van Thoma A Kempis. De film is eind 2017 gereed en te zien in het Fraterhuis.